CFGS Animació d’Activitats Físiques i Esportives: Racó saludable

La comissió de promoció de la salut ha creat el «Racó Saludable». Es tracta d’un espai destinat a cuidar el nostre cos. El professorat pot anar en els seus moments lliures per a realitzar diversos exercicis com poden ser estiraments, mobilitat articular, exercicis de relaxació, automassatge o exercicis de tonificació. La idea d’aquest projecte és fomentar la utilitat que té l’exercici físic per al benestar, transmetent que sempre podem dedicar temps, per petit que sigui, a cuidar-nos.

Aprofitant que l’alumnat de TAFAE tracten continguts relacionats amb aquest projecte en el mòdul de Fonaments Biològics, han realitzat un treball on l’objectiu és realitzar un pòster explicatiu (amb vídeos mitjançant codis QR) on ensenyen com realitzar aquest tipus d’exercicis. Gràcies a aquests pòsters, el professorat pot informar-se de quins exercicis fer i com fer-ho.

Mitjançant aquest projecte aconseguim que el treball realitzat per l’alumnat sigui útil, i que l’alumnat se senti realitzat amb el seu treball ja que observen com aquest queda plasmat en alguna cosa real i tangible.

Cal remarcar que la realització d’aquest treball fomenta l’autonomia de l’alumnat ja que són els que han hagut d’investigar quin tipus d’exercicis són els més adequats, aprendre com realitzar-los correctament i ensenyar a realitzar-los. A més, han hagut de fer servir les TIC, ja que han gravat els exercicis, editat els vídeos i creat els codis QR. Un cop acabats els pòsters i per fomentar situacions que s’assemblin a la futura vida laboral que l’alumnat va a vivenciar, cada dia hi haurà un alumne responsable durant el temps de pati al racó saludable per promocionar l’espai, ensenyar com s’utilitzen els pòsters i ajudar a el professorat interessat a realitzar els exercicis desitjats.